Home Свят Европа САЩ готвят цветна революция в Беларус, издаде естонското разузнаване

САЩ готвят цветна революция в Беларус, издаде естонското разузнаване

1 min read
0
0
137
USA наглост

Естонските разузнавателни служби са изготвили годишна оценка на заплахите, в която надълго и нашироко обясняват като как Русия се готви за мащабен въоръжен конфликт с НАТО. В същата тази оценка, която на цели 70 страници се леят простотии по адрес на Москва, четем следното:

“Руските въоръжени сили се подготвят за възможна война на широк фронт”, се алармира в доклада. Пояснява се, че “руските въоръжени сили постоянно тренират мащабен военен конфликт с НАТО”. Ръководството на Русия се страхува от разпространението на демокрация и лидерите на руските въоръжени сили вярват, че ще започне военен конфликт с НАТО в резултат на “цветна революция” в една от съседните държави на Русия.

Ако избухне конфликт, Русия най-вероятно първо ще атакува балтийските държави, но конфликт между Русия и НАТО ще доведе и до нападения в Западна Европа.

Владимир Путин продължава да следи изкъсо ситуацията в Беларус. Ако нещо се случи лично с президента Александър Лукашенко или с режима му, ще възникне голям риск от бързи военни действия на Русия, за да се предотврати превръщането на Беларус в прозападна демокрация, предупреждава Естония.“

Несъзнателно, естонската разузнавателна служба издаде къде САЩ планират следващата цветна революция за сеене на американска „демокрация“, а имено Беларус.

И така знаем, коя е следващата цел на ненормалниците от Вашингтон.

Load More Related Articles

Check Also

Огнен ад на московското летище Шереметиево – самолет със 78 души се приземи в пламъци. Видео

Ужасяващ инцидент се разигра на московското летище “Шереметиево”. Самолет на &…