Home Свят Европа Циклонът “Сара” се приближава към Москва

Циклонът “Сара” се приближава към Москва

2 min read
0
0
6
Сняг

Силен сняг ще започне в руската столица Москва в неделя следобед, той ще бъде донесен от циклона “Сара”, каза пред РИА Новости водещ служител на метеорологичния център на Фобос Евгений Тишковец.

loading...

По думите му в нощта на неделя и през първата половина на деня в столицата ще се задържи облачно време, но без значителни валежи. През нощта се очаква слаба слана: температурата на въздуха ще спадне до минус 2 – минус 4 градуса.

“В разгара на уикенда обаче ще се отрази влиянието на топлия атмосферен фронт, свързан със северноатлантическия циклон, поради което след 14-15 часа ще започне да вали сняг, до вечерта вятърът ще се усили и виелиците ще се завихрят, което ще влоши видимостта. Дневната температура в мегаполиса няма да надвишава нулата – минус 2 . Вятърът в южната четвърт е 5-10 метра в секунда, поривист вечер “, добави синоптикът.

Тишковец каза, че въздействието на циклона ще се засили в понеделник вечерта, по време на сутрешния пик снеговалежите ще се засилят, видимостта ще се влоши и няма да надвишава един километър. По пътищата се образуват преспи, ще има прекъсвания в въздушното движение.

“Минималната температура е минус 1 – минус 3, валежите ще отслабнат през деня, нула – плюс 2. Югозападен вятър, 4-9 метра в секунда” – каза специалистът.

Той подчерта, че налягането ще падне до 740 милиметра живачен стълб, което ще се отрази негативно на благосъстоянието на зависимите от времето хора.

“Прогнозира се до 8-10 мм валежи, което е 15-20% от месечната норма. Височината на снежната покривка ще бъде 5-10 см, в южната част на Московска област 10-15 см, което съответства на климатичните показатели от началото на зимата”, заключи Тишковец.

Load More Related Articles

Check Also

Американски бомбардировач B-52 се запали над Великобритания

Стратегически бомбардировач B-52 на ВВС на САЩ е изпратил сигнал за бедствие, тъй като еди…