Home Технологии 6G технологиите – реална концепция или научна фантастика

6G технологиите – реална концепция или научна фантастика

2 min read
0
0
11
6G

Устройствата все повече ще следят нашите биометрични данни и физиологическо състояние. В бъдеще те няма да се ограничат само до пулса и броя изминати крачки, както в момента правят умните часовници.

loading...

Понеже сме digital и искаме всичко да е в телефона, създадохме MyFin! Плащай с новия дигитален портфейл за секунди, за да имаш време за готините неща, които те очакват, дори и от хола и по пижама.

Руски програмисти очакват появяването на комуникационната технология 6G в рамките на 5 години. В момента редица страни работят за внедряването на технологията на връзка 5G.

Мрежите 5G дават възможност за информационен обмен в реално време със скорост над 10GB/сек, което е 30 пъти по-бързо от 4G. Технологиите 5G дават и минимално време за отговор при зареждане на данни и голям капацитет на мрежата.Те в един момент ще премахнат границите между традиционната кабелна мрежа и безжичната.

След пускането на 5G и изграждането на нова инфраструктура за сигурност, може да се очаква пускането за самостоятелна и сигурна работа на дронове, безпилотни автомобили, дистанционна медицина и други подобни, смятат експертите. Всички те коментират, че основополагащо ще е взаимодействието между човек и интелигентна машина Някои идеи за връзката между тях дори навлизат в сферата на научната фантастика, като например директен интерфейс между мозъка и мрежите. Тази идея в момента развива Илон Мъск.

В Япония вече са стартирали първата фаза от планирането и въвеждането в експлоатация на 6G технология. Тази иновация предлага десет пъти по-висока скорост от 5G и се очаква да е достъпна в страната преди 2030г.

Технологията 6G би могла да се използва за т.нар. промишлен интернет, в който помежду си ще общуват не хора, а изчислителни мощности.

Източник: КРОСС

Load More Related Articles

Check Also

Huawei Mate 40 Pro стъпва на българския пазар

Най-новият и най-мощният досега флагшип на Huawei – Mate 40 Pro, от днес е в продажб…