Home Технологии Facebook разширява екипа си в България

Facebook разширява екипа си в България

1 min read
0
0
165
Facebook

Facebook ще разшири екипа си в София, който в партньорство с компанията за аутсорсинг TЕLUS International, осъществява контрол на част от съдържанието в социалната мрежа. Очаква се да бъдат наети между 100-150 души. Това потвърди за Economic.bg Захарина Вецева, старши мениджър корпоративни комуникации TELUS International Europe.

Новите служители ще преглеждат съдържанието и ще оказват подкрепа на множеството различни общности във Facebook. Броят на новонаетите хора ще зависи от броя на докладваните постове и снимки, които социалната мрежа получава. В случай че броят им се увеличи, от социалната мрежа ще работят отново с TЕLUS International по набиране на нов персонал.

Екипът в София ще преглежда случаите на докладвани публикации на руски, турски и казахски език. В момента протича обучението на първите кадри.

Съдържанието на български на този етап се контролира предимно от центъра за разглеждане на съдържание в Дъблин, Ирландия, но от Facebook не изключват в бъдеще софийският център да поеме модерацията и на българското съдържание.

Load More Related Articles

Check Also

Realme 5 и 5 Pro смартфоните дебютират с четворни камери и ниска цена

Rеаlmе oтнoвo щypмyвa пaзapa c двe нoви ycтpoйcтвa, нacлeдници нa cмapтфoнитe Rеаlmе 3. Cл…