Home Технологии Google пуска 6 полезни новости за Android

Google пуска 6 полезни новости за Android

3 min read
0
0
46
Google

Google обяви комплект от 6 новости, които са част от пролетния ъпдейт на Android. Компанията планира да ги направи достъпни за различни версии на платформата, като това ще става постепенно през следващите седмици.

loading...

Функцията за проверка на паролите Password Checkup ще стане достъпна за Android 9 и нагоре. Чрез нея потребителите могат да позволят на Google да проверява дали паролите, които въвеждат в сайтове и приложения, не са компрометирани.

Друга новост ще е възможността потребителите да пишат съобщения, които да настройват за автоматично изпращане в друг час. Функцията ще се предлага за Android 7 и нагоре чрез приложението Messages. Google казва, че ще е удобна за комуникация в различни часови зони, или за изпращане на напомняния.

Третият ъпдейт е за приложението TalkBack. То е предвидено за хора с увредено зрение, като улеснява работата със смартфона. Сега получава нови функции, управление с жестове, обединено меню за настройки и др.

Google Assistant също получава ъпдейт. Потребителите ще имат на разположение повече гласови команди. Например за настройка на аларма, набиране на човек от списъка с контакти, настройка на будилник, команда за пускане на музика и др. Потребителят може да активира асистента без да докосва телефона, като каже Hey Google и веднага добави и командата, например: Hey Google, set an alarm. Гласовият асистент обаче все още не поддържа български език и затова командите трябва да се казват на английски или друг съвместим език.

Петият ъпдейт е за Google Maps. Приложението получава тъмен режим на интерфейса, включително възможност за постоянното му активиране през настройките му.

Последната новост е за платформата Android Auto. Потребителите могат да добавят собствен фон на дисплея, а има и гласови игри за пътниците по време на дълги пътивания, например викторина с въпроси. Направени са подобрения и на началния екран с повече преки пътища до функции, подобрена съвместимост с Google Assistant, разделен екран и др. Функциите ще са достъпни през Android 6 и нагоре.

Load More Related Articles

Check Also

Xiaomi Redmi 9T: новият крал в бюджетния среден клас

Хіаоmі Rеdmі 9Т e eднa oт нoвитe звeзди в бюджeтния ĸлac cмapтфoни. Moдeлът пpeдлaгa впeчa…