Home Технологии Intel поставя началото на новата ера при лаптопите

Intel поставя началото на новата ера при лаптопите

1 min read
0
0
148
Intel

Intel представи амбициозния си Project Athena – платформа, която цели да постави началото на новата ера при лаптопите, съобщи самата компания в началото на изложението CES 2019 в Лас Вегас. Project Athena ще е платформа, която обединява лаптопите с най-новите технологии на Intel, като първите устройства се очакват през втората половина на тази година.

Project Athena вече има доста участници. Сред тях с Acer, Asus, Dell, Google, HP, Lenovo, Microsoft, Samsung и Sharp. Техните лаптопи ще трябва да отговарят на серия изисквания, за да са част от Project Athena.

Лаптопите в тази платформа ще комбинират висока производителност, бърза работа, повишена сигурност, качествен дизайн и материали. Освен това устройствата ще трябва да използват и технологии с изкуствен интелект и да са съвместими с 5G и да предлагат множество опции за връзка, включително WiFi 6, 4G LTE и др. USB Type-C също ще е задължителен с функция за бързо зареждане, като целта е постепенно да се махнат различните за всеки производител зарядни. А всичко това трябва да може да се използва пълноценно на батерия през целия ден.

Различни процесори на компанията ще могат да се използват в тези лаптопи. Intel разработва специален процес по сертифициране на устройствата. Има дори изисквания колко да е максималната дебелина на корпуса на лаптопа. За модел без вентилатори – не повече от 9мм. За модел с вентилатори – 15мм.

Load More Related Articles

Check Also

Новата OS на Huawei е по-бърза от Android, привлича вниманието и на други производители

Koгaтo CAЩ нaлoжи зaбpaнa нa мecтнитe ĸoмпaнии дa paбoтят c Нuаwеі, ĸaтo чacт oт тъpгoвcĸa…