Home Технологии Първият 5G смартфон в света вече е на пазара

Първият 5G смартфон в света вече е на пазара

1 min read
0
0
154
5G смартфон

Първият 5G смартфон в света вече е на пазара. На 3 април Verizon официално активира своята 5G Ultra Wideband мрежа в Чикаго и Минеаполис. Към този момент единственият смартфон на пазара, който поддържа 5G, и това е moto z3 с модула 5G moto modTM от Motorola.

Според анализаторите 5G технологията ще донесе огромна промяна в мобилните комуникации, защото предлага неограничени възможности. Тя осигурява 10 пъти по-висока скорост от традиционната безжична свързаност, до 1 Gbps, както и по-малко забавяне, по-широк честотен обхват и по-сигурна връзка.

При посещението си в България през март вицепрезидентът и генерален мениджър на Motorola за Европа Антъни Барунас отбеляза, че 5G ще бъде истинска революция за пазара, особено в b2b сегмента.

“Изключително скъпа технология, която ще промени коренно потребителското поведение”, коментира той пред журналисти и подчерта, че като всяка подобна иновация, и 5G се нуждае от време, за да стигне до масовия потребител.

3 април е исторически ден в света на мобилните комуникации, тъй като преди 46 години на същата дата е проведен първият разговор с мобилен телефон – Motorola DynaTAC 8000X.

Load More Related Articles

Check Also

Новата OS на Huawei е по-бърза от Android, привлича вниманието и на други производители

Koгaтo CAЩ нaлoжи зaбpaнa нa мecтнитe ĸoмпaнии дa paбoтят c Нuаwеі, ĸaтo чacт oт тъpгoвcĸa…