Home Технологии Приходите на Google от продажбата на хардуер ще достигнат $3 млрд. през 2018г.

Приходите на Google от продажбата на хардуер ще достигнат $3 млрд. през 2018г.

1 min read
0
0
147
Google Pixel 3

Google са възприемани като софтуерна компания, но вече направиха сериозни стъпки в разработването на хардуер. Най-добрият пример за опитите им в тази сфера са смартфоните Pixel, които вече трета година разнообразяват предложенията с Android в премиум сегмента. Въпреки, че Google Pixel 3 не могат да се конкурират директно с устройства като Samsung Galaxy S9 или Huawei P20 все пак провокират интереса на доста потребители със своя дизайн и иновативни функции.

Aнализатори от RBC Capital Markets публикуваха любопитни детайли за приходите на компанията от продажбата на смартфони по цял свят. Според изчисленията им Google ще генерират приходи от приблизително $8.8 млрд. от продажбата на хардуер през календарната година. От своя страна това е увеличение с внушителните 65%, спрямо същите резултати през 2017г. Това е най-категоричното доказателство за представянето на Pixel 3 на пазара.

Имайте предвид, че в цифрите са включени и умните джажи от серията Google Home, както и устройствата с бранда Nest. През следващата година се очаква тази тенденция да се промени и Google Pixel серията да отчита по-малко продажби от тях. Общата печалба от продажба на хардуер за компанията през годината достига до почти $3 млрд., което представлява увеличение от 55%, в сравнение с предходната година. Прогнозите са, че този стабилен ръст ще продължи с двуцифрени стойности поне до края на 2021г.

Load More Related Articles

Check Also

Новата OS на Huawei е по-бърза от Android, привлича вниманието и на други производители

Koгaтo CAЩ нaлoжи зaбpaнa нa мecтнитe ĸoмпaнии дa paбoтят c Нuаwеі, ĸaтo чacт oт тъpгoвcĸa…