Home Технологии YouTube понижава качеството на стрийминга в Европа заради Covid-19

YouTube понижава качеството на стрийминга в Европа заради Covid-19

1 min read
0
0
15
YouTube

Платформата за онлайн видео YouTube на Alphabet съобщи, че ще намали качеството на стрийминга си в ЕС, за да избегне прекаленото натоварване на интернет, в момент когато хиляди европейци, принудени от коронавируса, работят от вкъщи и гледат видео у дома, предаде Ройтерс.

loading...

„Ангажираме се временно да прехвърлим целия трафик в ЕС към стандартна резолюция по подразбиране“, посочи компанията в изявление.

YouTube е втората компания след Netflix, която взема мерки, след като европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон призова стрийминг платформите да понижат качеството на видеото си, за да предотвратят блокиране на интернет.

Агенцията отбелязва, че видеото заема „лъвския пай“ от трафика на данни в интернет.

Решението е взето, след като Бретон говори с шефа на Alphabet Сундар Пичай и на YouTube Сюзън Уоджиски. От компанията отбелязват, че засега отчитат няколко пикови момента на използване на платформата, но са решили да вземат мерки, за да намалят натоварването върху системата.

Европейските телекомуникационни компании – от Vodafone до Deutsche Telekom – отчитат скок на трафика на данни през последните дни, което накара Бретон да отправи призив преди да се е стигнало до срив.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Над 2500 фенове споделиха мнението си за новата серия Huawei – P40

Глобалната премиера на флагманите от новата серия Huawei P40 се излъчи онлайн на 26 март и…