Home Uncategorized Прокурор Конов: Няма потвърждение за взривни вещества в жилището в кв. „Владислав Варненчик“ във Варна

Прокурор Конов: Няма потвърждение за взривни вещества в жилището в кв. „Владислав Варненчик“ във Варна

2 min read
0
0
56
Взривът

Няма потвърждение за взривни вещества в жилището в кв. „Владислав Варненчик“ във Варна и в избените помещения. Това каза окръжният прокурор на Варна Красимир Конов по време на брифинг във връзка с вчерашния взрив в жилищна сграда във Варна, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Той уточни, че за днес е предвиден допълнителен оглед на местопроизшествие за търсене и намиране на други находки. „Засега по отношение на взривни вещества, няма потвърждение, че в жилището, в избените помещения са били съхранявани взривни вещества“, допълни още Конов.

loading...

Във връзка с двата трупа, намерени след взрива, окръжният прокурор заяви, че има създадена организация за предоставяне на пробите и на сравнителен материал в специализирана лаборатория. „За съжаление Варна не разполага с такава. По тази причина в Бургас ще бъде назначена тази експертиза“, допълни още Конов.

По думите му няма данни за психическото състояние на извършителя на взрива, което да буди притеснение. „Разпитани са негови близки, негови роднини“, допълни още Конов. На въпрос колко сигнала за домашно насилие имало по адрес на заподозрения, той заяви, че не може да отговори на този въпрос. „От 6 януари има заповед за незабавна защита, по силата на която на Веселин Димитров е заповядано да напусне жилището, което е обитавал, както и да приближава жената, която е живял на съпружески начала на по-малко от 200 метра“, допълни още окръжният прокурор.

Агенция „Фокус“ припомня:

На 13 януари около 04.20 часа, на телефон 112 е постъпил сигнал за взрив и последвал пожар в апартамент, намиращ се на четвъртия етаж в блок 302 на квартал „Владислав Варненчик“. На място незабавно са изпратени екипи на Районна служба по пожарна безопасност – Варна, които установяват, че гори цялото жилище. Двама са загиналите при взрива на апартамент във Варна. Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за палеж с двама загинали и нанесени значителни материални щети. В един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОДМВР.

Източник: Агенция Фокус

Load More Related Articles

Check Also

Жълт код за силен вятър и интензивни валежи за 19 области

Жълт код за силен вятър и интензивни валежи е в сила са 19 области в страната за 17 март. …