Home Uncategorized Жълт код за силен вятър и интензивни валежи за 19 области

Жълт код за силен вятър и интензивни валежи за 19 области

2 min read
0
0
55
Жълт код

Жълт код за силен вятър и интензивни валежи е в сила са 19 области в страната за 17 март. Това сочи справка с сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

loading...

Предупреждението за силен вятър важи за областите Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, където се очаква силен северозападен вятър с пориви до 20-22 м/с, както и за областите Габрово и Велико Търново, за които е валиден и жълт код за силен снеговалеж и където ще духа силен и поривист вятър от запад-северозапад и ще има условия за преспи и навявания, а през първата половина от деня валежите ще са значителни, с количества около 25 mm.

Предупреждение за интензивни валежи от дъжд и сняг е в сила за областите Шумен, Търговище и Разград, в които ще има валежи от дъжд, а в планинските райони – от сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад и ще има условия за преспи и навявания. През първата половина от деня валежите ще са значителни, а количествата също ще са около 25 mm.

Жълт код за обилни дъждове важи са областите Русе и Силистра, в които отново валежите ще са значителни през първата половина от деня, а количествата – около 25 mm.

Load More Related Articles

Check Also

Жълт код за вятър, дъжд и гръмотевици в 14 области днес

Жълт код за опасни явления е в сила за 14 области на страната за 14 април. Това сочи справ…